VYNIKAJÍCÍ Čokoládový RAW dort s borůvkami
ZDRAVÉ MLSÁNÍ BEZ VÝČITEK :-) ROZHODNĚ PO NĚM NEPŘIBERETE ...
Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení
Korpus:
- 200g datlí,
- 2 hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,
- 4 lžíce mletého kokosu,
- 1 lžíce raw-kakaa,
- MALÁ špetka soli
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku
Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)
- 400-500 ml vody,
- sáček kakaového másla,
- asi tak třetina až polovina balení raw kakaa (toho baleného v plastové lahvovité krabičce- kolik je to lžic, nevím, SKUTEČNĚ DLE CHUTI 2-4 LŽÍCE), nebo můžete stejně jako já (použít klasické Bio kakao a dort je chutnější)
- 4 vrchovaté lžíce kokosového oleje,
- špetka soli,
- 400 g kešu oříšků,
- javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti)
Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)
ZDOBENÍ: POUŽÍVÁM BORŮVKY, NEBO MALINY. POPŘÍPADĚ POMERANČE :-) KAŽDÝ DLE CHUTI
MALÁ POZNÁMKA - (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Dort jsem servírovala na otevření našeho TRANSFORMAČNĚ TERAPEUTICKÉHO CENTRA A ÚČASTNÍCI BYLI NADŠENI !
Po umixování do hladka , nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.