Vynikající domácí ledový čaj

19.07.2018

Miluji jahody, borůvky a černý rybíz, ostružiny i červený rybíz, když nejsou zralé dají se alespoň použít jejich listy. Já je přidávám když vařím domácí ledový čaj. Pár listů dodá spoustu kyseliny listové, ovoce dadá vitamíny a skvělou chuť.

  • Plný velký hrnec vody
  • 1/2 hrnku fruktózy
  • 2 hrsti ovoce (podle chuti) např. rybíz i se stonky a listím, můžete použít maliny, ostružiny, jakoukoliv kombinaci.
  • svaříme tak 10 minut poté přidáme 2 polévkové lžíce opravdu kvalitního sypaného zeleného čaje
  • Necháme cca 2 minuty čaj louhovat a poté přecedíme.
  • Necháme vystydnout a můžeme přidat med, či šťávu z citrónu
  • Naplníme do skleněných lahví a dáme do ledničky
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky