Vynikající domácí ledový čaj
19.07.2018
Miluji jahody, borůvky a černý rybíz, ostružiny i červený rybíz, když nejsou zralé dají se alespoň použít jejich listy. Já je přidávám když vařím domácí ledový čaj. Pár listů dodá spoustu kyseliny listové, ovoce dadá vitamíny a skvělou chuť.
- Plný velký hrnec vody
- 1/2 hrnku fruktózy
- 2 hrsti ovoce (podle chuti) např. rybíz i se stonky a listím, můžete použít maliny, ostružiny, jakoukoliv kombinaci.
- svaříme tak 10 minut poté přidáme 2 polévkové lžíce opravdu kvalitního sypaného zeleného čaje
- Necháme cca 2 minuty čaj louhovat a poté přecedíme.
- Necháme vystydnout a můžeme přidat med, či šťávu z citrónu
- Naplníme do skleněných lahví a dáme do ledničky